Hoeveel is mijn Märklin modeltrein waard?

Märklin is sinds jaar en dag de grootste fabrikant van modeltreinen. Door de tijd heen zijn er duizenden soorten modellen geproduceerd met ieder zo zijn waarde. De waarde van Märklin treinen is sterk afhankelijk van een aantal van factoren.

Zo zijn er van het bekendste locomotiefje, de Märklin 3000, vele miljoenen stuks geproduceerd waardoor het model geen hoge waarde heeft. Een locomotief waarvan er integendeel maar enkele honderden zijn geproduceerd heeft veelal een vrij hoge waarde maar ook dit is afhankelijk van het type.

Echter, er zijn meer factoren die van invloed zijn op de waarde. Denk bijvoorbeeld aan hoe bespeeld de modeltreinen zijn en of de originele verpakking aanwezig is. Originele verpakkingen spelen namelijk een steeds grotere rol bij de waarde van modeltreinen. Bij sommige modeltreinen vormt de verpakking zelfs tot 30% van de waarde.

Wilt u ook weten wat uw Märklin treinen waard zijn? Benader ons geheel vrijblijvend en ontvang een waardebepaling! Bekijk onze inkooppagina!