Ammo MIG Logo

Ammo MIG verf & weathering kopen?

Ammo MIG is tegenwoordig één van de bekendste merken op het gebied van verf en weatheringsproducten. Het Spaanse merk heeft een ruim assortiment aan verschillende type verven en kleuren. Ammo MIG heeft daarnaast diverse washes, effecten en pigmenten ontwikkeld om een model mee te kunnen weatheren.

Verftypes van Ammo MIG

Op hoofdlijnen heeft Ammo MIG een tweetal verftypes in het assortiment, acrylverf en drybrush verf. De acrylverf is speciaal ontwikkeld voor modelbouw en gemaakt op waterbasis. Goed geschikt om te gebruiken als basiskleur. De drybrush verf is goed geschikt om subtiele highlights en accenten aan te brengen op een model.

RailCenter sets, speciaal voor modeltreinen

Speciale sets met daarin kleuren die veel op treinen gebruikt worden. Er zijn diverse RailCenter sets waaronder een set met speciale NS kleuren en een weathering startset inclusief uitgebreide handleiding.

Weathering, hoe werkt dat?

Het weatheringsproces kan variëren afhankelijk van het gewenste effect en het type model dat verweert dient te worden. In principe zijn er een paar basisproducten waarmee gevarieerd kan worden:

  • Washes: details van een model accentueren en schaduwen te creëren in panelen, naden en andere oppervlakken.
  • Effecten verfchips en krassen: dit geeft sporen van normaal gebruik en slijtage op een model.
  • Effecten natuur: een natuurlijk effect zoals bijvoorbeeld modder.
  • Effecten streaking: streaking effects, ofwel strepen-effecten, bootsen het uiterlijk na van verticale strepen die ontstaan door de stroming van water, regen, olie, roet of andere vloeistoffen op het oppervlak van een object.
  • Pigmenten: pigmenten kunnen gebruikt worden om stof, roest en modder te simuleren. Breng ze aan op de juiste plaatsen met behulp van een penseel en verspreid/meng ze voorzichtig met een zacht penseel of wattenstaafje.