Een kennismaking met ModeltreinWinkel.nl

Het was ergens rond 2012 dat een goede kennis van Maarten hem benaderde om te bemiddelen bij het verkopen van een modeltreinverzameling. Dit was voor Maarten natuurlijk een leukere manier om iets bij te verdienen dan bijvoorbeeld in een supermarkt te gaan werken. Het bemiddelen beviel zelfs zo goed dat Maarten direct aanbood om nog een keer te helpen bij het inkopen of verkopen van een volgende modeltreinverzameling.

In de loop der tijd werd het drukker en drukker, onder andere door de deelname aan beurzen. Al gauw was er extra hulp gewenst en werd studiegenoot en -vriend, Bas, die vroeger ook een treinbaan op zolder had, erbij betrokken. De samenwerking leidde tot vele ideeën en er zat nog maar één ding op: inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het avontuur aangaan!

Van zolderkamer tot nu, in een notendop
Als kleine jongens waren we al bezeten van, het bij hobbyisten welbekende, ‘Modeltreinenvirus’. Uren werden er besteed aan het aanleggen van sporen, een landschap en het rijden met de treinen. Dit alles vond plaats op een zolderkamer vanuit waar enkele jaren later de eerste pakketjes werden verzonden en de ideeën voor ModeltreinWinkel.nl werden bedacht…

In 2015 pakten we alle voorraad op de zolderkamer bij elkaar en huurden we ons eerste bedrijfspand. De ruimte bood gelukkig de nodige uitbreidingsmogelijkheden, want kort daarna namen we deze webshop, ModeltreinWinkel.nl, over. Een nieuwe, gemoderniseerde webshop werd gerealiseerd en het assortiment werd sterk uitgebreid met meerdere merken alsmede tweedehands modeltreinen en toebehoren.

In 2017 namen we onze eerste medewerker aan, omdat we merkten dat we door alle drukte, zelf minder tijd hadden om ons op de ontwikkeling van de onderneming te richten. Kort daarna volgde ook een tweede medewerker. In 2018 namen we het bij velen bekende Wentink Occasions over. Het bedrijfspand werd, door alle nieuwe voorraad, te klein en we verhuisden naar Brummen. Medio 2022 hebben we ons team nog verder uitgebreid en zijn we verhuisd naar Zutphen.

Onze inzet heeft ertoe geleid dat we vandaag de dag een gewaardeerde online-speler zijn binnen de nieuwe en tweedehands modeltreinenbranche. We zijn een jong en enthousiast team en samen werken we fulltime aan het uitbreiden en het up-to-date houden van ModeltreinWinkel.nl! U kunt bijvoorbeeld denken aan het uitsorteren van binnengekomen verzamelingen, inboeken van binnengekomen producten en versturen van bestellingen.

Bas & Maarten van ModeltreinWinkel.nl

Waarom kopen bij ModeltreinWinkel.nl?

 1. Impressie direct leverbaar
  Producten direct leverbaar

  Ons assortiment bestaat uit meer dan 5.000 producten die direct uit voorraad leverbaar zijn, daardoor hebben wij voor iedere modeltreinliefhebber een geschikt product in ons assortiment. Door de diversiteit aan merken zoals Noch, Vollmer en Preiser hebben wij alles in huis om uw modelspoorbaan mee aan te vullen. Mocht u nog een merk of product missen, laat het ons gerust weten zodat we deze aan ons assortiment toe kunnen voegen!

 2. Impressie tweedehands assortiment
  Uniek tweedehands assortiment

  Naast het nieuwe assortiment hebben we een uniek en uitgebreid tweedehands assortiment. U kunt hierbij denken aan tweedehands Märklin treinen, gelijkstroom treinen en diverse tweedehands toebehoren. We kopen dan ook regelmatig modeltreinverzamelingen in om ons tweedehands assortiment op peil te houden. Wenst u uw collectie te verkopen? Kijk dan eens op deze pagina.

 1. Verwerking bestelling

  Heeft u uw gewenste product gevonden en besteld? Dan gaan wij (na het ontvangst van de betaling) direct met uw bestelling aan de slag. We verzamelen alle artikelen in ons magazijn, controleren nogmaals of het de juiste zijn waarna we alles inpakken in een stevige doos met het juiste inpakmateriaal. Nadat het pakket is voorzien van een pakketlabel wordt deze opgehaald door de PostNL-bezorger en spoedig bij u thuis afgeleverd.

  Bestelling verwerken
 2. Milieubewuste pakketten

  Bij het verpakken van de pakketten hebben we oog voor mens en natuur. Zo bestaat ons inpakmateriaal steeds vaker uit gerecycled papier wat overblijft bij het productieproces van een fabriek in de buurt. Onze dozen zijn daarnaast voorzien van een FSC-keurmerk en worden veelal op maat gemaakt waardoor de pasvorm perfect is. Ook de dozen die we ontvangen van fabrikanten recyclen we, waardoor bijna niks verloren gaat en we een steentje bijdragen aan het mileu!

  Pakketten mileubewust inpakken
 1. Pakketten verzonden via PostNL
  Volg uw pakket

  Al onze pakketten worden verzonden met PostNL. Nadat het pakket ingepakt is ontvangt u in uw mailbox een Track & Trace code waarmee u uw bestelling kunt volgen. In de regel geldt: vandaag besteld, is binnen twee werkdagen in huis (m.u.v. zon- en feestdagen).

 2. Veelgestelde vragen
  Vragen of opmerkingen

  Het kan natuurlijk voorkomen dat u een vraag heeft over een bepaald artikel of uw bestelling. De meest gestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ (veel gestelde vragen). Staat uw vraag er niet tussen? In dat geval kunt u vrijblijvend contact opnemen via ons contactformulier. We proberen u altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn en alle e-mails dezelfde dag nog te beantwoorden.